PlaGyp D C5-M GH/12,5 A

Afgehangen PlaGyp® D plafond in ruimtes met hoge blootstelling aan hogere luchtvochtigheid: enkele Glasroc® H beplating op dubbel corrosiewerend regelwerk

Samenstelling

Totale dikte:
230.00 mm
Plafondhangers:
  • Nonius plafondhanger C5-M
Beplating:
1 x 12,5 mm Glasroc® H
Isolatie:
dikte 50 mm - 16 kg/m³
Gewicht:
14 kg/m²

Eigenschappen

Overspanning plaatdragende profielen a x Overspanning primaire profielen d:
900 x 900 mm
Maximale afstand plaatdragende profielen g:
bij dwarse plaatsing: -- mm

Montage

(UD28 C5-M) randprofielen bevestigen aan alle wanden rondom het plafond, met spijkerpluggen h.o.h. 625 mm, na tussenvoeging van de Soepele isolatieband.
Plafondhangers bevestigen met max. tussenafstand 900 mm x 900 mm; en rekening houdend met een max. toelaatbare kracht per ophanger van 240 N; of 400 N voor de Nonius-hanger als het profiel langs beide zijden wordt vastgeschroefd op de hanger.
Primaire profielen monteren boven de randprofielen en ophangen aan de plafondhangers.

(CD60/27 C5-M) plaatdragende profielen monteren tussen de randprofielen en ophangen aan de verbindingsruiters.
De maximale h.o.h.-afstand van de plaatdragende profielen bedraagt -- mm bij dwarse plaatsing.

Een laag (Glasroc® H) gipsplaten aanbrengen met Snelbouwschroeven (TN/25 mm) om de 250 mm.
De platen, in principe, dwars tegen de plaatdragende profielen bevestigen en eventuele kopse voegen van de platen laten verspringen.

In geval van akoestische isolatie, de (Isover Sonepanel) glaswol nauwaansluitend aanbrengen in het plenum zodat een aaneengesloten geheel wordt gevormd. In geval van thermische en akoestische isolatie onder hellend dak, de (Isover Isoconfort 35 Isover Isoconfort 32) glaswol aanbrengen in een zodanige isolatiedikte dat de beschikbare ruimte volledig wordt opgevuld tot tegen het onderdak indien dit capillair en dampopen is (cfr. TV 251 van het WTCB). De isolatie tussen kepers en/of spanten klemmen. Wanneer een tweede laag wordt aangebracht, deze dwars over de eerste laag aanbrengen om zoveel mogelijk de eventuele koudebruggen (kepers/spanten) te minimaliseren. De isolatie (eventueel) luchtdicht afwerken door een vochtregulerend (Isover Vario KM Duplex) dampscherm aan te brengen op de onderstructuur. De verschillende dampschermbanen plaatsen met een overlapping van 100 tot 150 mm, en de naden afkleven met een eenzijdige (Isover Vario KB1) kleefband. De luchtdichte aansluiting van het vochtregulerende dampscherm met andere bouwdelen verzekeren door het aanbrengen van een dichtingsmastiek (Isover Vario DoubleFit), ononderbroken en met diameter 6 tot 8 mm waarop het vochtregulerende dampscherm licht wordt aangedrukt. De glaswolplaten en (eventueel) dampremmende laag plaatsen volgens de voorschriften van de glaswolfabrikant .
De naden tussen de glasmat-versterkte gipsplaten met verbeterde vocht- en schimmelwerende eigenschappen afwerken met voegband (H50) en voegproducten (JointFiller Vario H en ProMix Hydro) volgens de voorschriften van de platenfabrikant . De schroefkoppen en het plaatoppervlak afwerken met dezelfde voegproducten in overeenstemming met het voorgeschreven kwaliteitsniveau. Kopse voegen voldoende breed uitvoegen. Voegen bij een omgevingstemperatuur T > 7°C.

Downloads

Gewicht: 
14 kg/m²
To WEB: 
Ja
Max. h.o.h. afstand plaatdragende profielen - Overlangse plaatsing 1200mm plaatbreedte: 
400
Systeemnaam: 
PlaGyp D C5-M GH/12,5
Systeemcategorie: