Vertebra 63 V/50.2 A

Gebogen voorzetwand: dubbele beplating op Vertebra frame, geïsoleerd

Samenstelling

Totale dikte:
63.00 mm
Profielen:
MSV50 + GV50 mm
Beplating:
2 x 6,5 mm Gyproc® A
Gewicht:
15 kg/m²

Eigenschappen

Montage

Horizontale flexibele (GV50) profielen bevestigen aan vloer en plafond volgens de aangegeven kromtestralen met spijkerpluggen h.o.h. 180 mm, na tussenvoeging van de Soepele isolatieband, op een afstand van minstens 20 mm van de bestaande constructie.

Verticale (MSV50) profielen klemmen in de horizontale (GV50) profielen. De h.o.h.-afstand van de stijlen aanpassen volgens de maximale hoogte en volgens de te realiseren kromtestraal.
De randstijlen om de 800 mm aan de naastliggende muren of wanden bevestigen, na tussenvoeging van de Soepele isolatieband.
Ter plaatse van aansluitingen in (niet-haakse) hoek tussen gebogen wanden en andere constructies speciale aansluitingsprofielen gebruiken.

Aan één zijde van het frame twee lagen (Gyproc® A) gipsplaten aanbrengen met Snelbouwschroeven (212/25 mm) om de 250 mm voor de eerste laag en met Snelbouwschroeven (212/25 mm) om de 750 mm voor de buitenste laag.
De platen, in principe, verticaal tegen de stijlen bevestigen en zo schikken dat de voegen van beide lagen platen geschrankt zijn.

In de ruimte tussen (en achter) de metalen (Metal Stud) profielen () glaswol isolatie aanbrengen met een dikte van mm, ervoor zorgend dat het stuk isolatie ter hoogte van de insnijding achter het profiel terechtkomt. (Eventueel) Een vochtregulerend (Isover Vario KM Duplex) dampscherm kleven op de metalen profielen met een dubbelzijdige (Isover Vario KB2) kleefband. De verschillende dampschermbanen plaatsen met een overlapping van 100 tot 150 mm, en de naden afkleven met een eenzijdige (Isover Vario KB1) kleefband. De luchtdichte aansluiting van het vochtregulerende dampscherm met andere bouwdelen verzekeren door het aanbrengen van een dichtingsmastiek (Isover Vario DoubleFit), ononderbroken en met diameter 6 tot 8 mm waarop het vochtregulerende dampscherm licht wordt aangedrukt. De glaswolplaten en (eventueel) dampremmende laag plaatsen volgens de voorschriften van de glaswolfabrikant . Eventueel kunnen andere voorzieningen zoals leidingen, elektra en achterhout aangebracht worden.
De naden tussen de platen en de binnenhoeken afwerken met voegband (P50 of G50) en voegproducten (JointFiller of Rifino Premium en ProMix Premium of JointFinisher Premium) volgens de voorschriften van de platenfabrikant . De schroefkoppen en eventueel het plaatoppervlak afwerken met dezelfde voegproducten in overeenstemming met het voorgeschreven kwaliteitsniveau. Voegen op droge platen, als er geen vormveranderingen ten gevolge van vocht- en/of temperatuurswisselingen te verwachten zijn en bij gecontroleerde hygrothermische omstandigheden op het werk (T > 7°C en RV tussen 40 en 70%).

Downloads

Gewicht: 
15 kg/m²
To WEB: 
Ja
Systeemnaam: 
Vertebra 63 V/50.2 A
Systeemcategorie: 
Compositio_frame_Tra: 
GV50