Dit ga ik zeker aan mijn klanten voorstellen - Architect Robbe

Dit ga ik zeker aan mijn klanten voorstellen - Architect Robbe

< Terug naar Habito

 

De verbouwing van Robbe Van Caimere en zijn vriendin Nele had meer weg van een ‘vernieuwbouw’ dan van een klassieke renovatie. Toch deed de architect, op de ruwbouw en de gevelafwerking na, bijna alles zelf – ook de binnenafwerking met Habito® van Gyproc®.

 

Stevigheid troef

“Ik merkte al meteen dat Habito® véél steviger en stootvaster is dan klassieke gipskartonplaten. Er zal nooit een hoek afbreken of een plaat doormidden breken bij het plaatsen of manoeuvreren. Eigenlijk kan je Habito® qua stevigheid vergelijken met traditionele gipsvezelplaten”, vindt Robbe. “Maar ze bieden het voordeel dat je ze gewoon met een mes op maat kan snijden zoals een gipskartonplaat. Dat scheelt een pak: het is veiliger werken, je hebt geen speciaal zaaggereedschap nodig en je zit niet met ongezonde stofwolken in huis.”

 

Voor optimale (gemoeds)rust

“Qua akoestiek hebben we alleen goede ervaringen. De massa van Habito® heeft duidelijk een positief effect.” Tot slot gaat het ophangen van schilderijen, rekken en wandkastjes supersnel, zónder gipskartonpluggen. Dat Habito® er bovendien superstrak uitziet, maakt het plaatje compleet. “Ondanks de grote raampartijen met veel scheerlicht zien de wanden er perfect vlak uit en valt er geen enkele voegband te ontdekken”, zegt Robbe.

Of hij Habito® ook aan zijn klanten gaat voorstellen? “Absoluut, zeker als je kijkt naar de akoestische prestaties, de stootvastheid en het gebruiksgemak: bij Habito® heb je niet meer nodig dan een paar houtschroeven om zware lasten te verankeren.”

“We hebben de stootvastheid van Habito® al uitvoerig getest: in de inkom zetten we constant fietsen en kinderwagens tegen de wand en de plaat geeft geen kik.”