Gyproc®, de stootvaste oplossing

Gyproc®, de stootvaste oplossing

Muren die tegen een stootje kunnen, maar ook makkelijk zware voorwerpen kunnen dragen? Geen enkel probleem!  

Muren als echte krachtpatsers

Spelende kinderen durven wel eens de sterkte van een muur op de proef stellen. Ook de muren in een ruimte boordevol activiteit zoals een sporthal, school, ziekenhuis of restaurant moeten hoog scoren op vlak van oppervlaktehardheid en stabiliteit.

Voor wie hoge eisen stelt aan stootvastheid ontwikkelde Gyproc® de gipsplaten Habito®, Rigidur® en DuraGyp® Comfort. In combinatie met een Metal Stud® frame ben je zeker van een oplossing die niet alleen stevig is, maar ook een hoge geluidsisolatie biedt.

Habito® platen

Maar vaak moeten ze ook zware voorwerpen zonder problemen kunnen dragen. De Habito® platen voelen massief als steen, maar zijn erg licht omdat ze hol én slank zijn. Hierdoor bespaar je - in vergelijking met conventioneel gebouwde wanden - tot 25% wanddikte én ben je zeker van een flexibele plaatsing. De Habito® platen kunnen voorwerpen tot 30 kg per ophangpunt dragen zonder gebruik te maken van een plug en hebben een Brinell hardheid van > 40 N/mm².

 

Rigidur® platen

De Rigidur® platen zijn uitermate geschikt voor houtskelet- en prefabbouw. Ze bieden extra stabiliteit en hoge schrankweerstand, wat niet onbelangrijk is bij lichte constructies. Het stoot- en krasvast oppervlak heeft een Brinell hardheid van ≥ 35 N/mm².

 

DuraGyp® platen 

De DuraGyp® Comfort platen beschikken over het duurzame Cradle to Cradle certificaat en zijn dankzij hun stootvaste karakter perfect als buitenste beplating in het SoundBloc® systeem. DuraGyp® Comfort platen hebben een Brinell hardheid van > 35 N/mm².

Met onze Gyproc® Systeemselector vind je in enkele stappen het juiste systeem voor de gewenste toepassing.

 

Ontdek alle oplossingen