Ruim € 10.000 bespaard - Projectleider Rob

Ruim € 10.000 bespaard - Projectleider Rob

< Terug naar Habito

 

Rob Reynders is projectleider bij een houtskeletbouwfirma. Zijn vrouw Deborah is interieurarchitecte. Bij het ontwerp van hun nieuwbouwwoning konden ze zich dan ook volop uitleven. Ze deden nagenoeg alles zelf en konden zo heel wat besparen. “Met de binnenafwerking alleen al, met Habito® van Gyproc®, hebben we zo’n € 10.000 verdiend door het zelf te doen.”
 

Strakke wanden die tegen een stootje kunnen

Dankzij zijn ervaring als projectleider kon Rob prijs- en milieubewuste keuzes maken, zoals de plafondhoogte van 2,61 m. “Zo kon ik werken met standaard Habito®-platen van 2,6 m hoog, zonder ze te verzagen”, legt Rob uit. Hij had nog nooit met deze platen van Gyproc® gewerkt, maar was snel overtuigd van de voordelen. “Habito® is stootvaster dan klassiek gipskarton. Bovendien kan je de plaat strak afwerken en heb je geen pluggen nodig om er iets tegen te bevestigen. Je kan rechtstreeks schroeven.”
 

Bijkomende voordelen van Habito®

Habito® gipskartonplaten zijn geschikt voor alle bouwtechnieken, maar bij houtskeletbouw bieden ze een bijkomend voordeel. “Omdat Habito® van zichzelf stevig genoeg is, moet je geen extra OSB-plaat toevoegen aan de binnenzijde van de houtskeletwanden. Hierdoor is ook het prijsverschil met gewone gipskartonplaten klein.” Daarnaast is Habito® ideaal voor het integreren van stekkerdozen en schakelaars. “Ik vond het vooral handig dat je inbouwpotjes goed kan vastklemmen; je moet niet bang zijn om door te duwen. Ook de dikte van 12,5 mm is perfect.”

“De stootvastheid van Habito® gaf voor ons de doorslag. We verwachten dit jaar ons eerste kindje en met klassieke platen heb je toch sneller deukjes.”