HS 115 DG+A V/90.2 A

Stootvaste voorzetwand: dubbele DuraGyp® en Gyproc® A beplating op enkel houten frame, geïsoleerd

Samenstelling

Totale dikte:
115.00 mm
Profielen:
38 x 89 + 38 x 89 mm
Beplating:
1 x 12,5 mm DuraGyp® Standaard, 1 x 12,5 mm Gyproc® A
Isolatie:
dikte 75 mm - 16 kg/m³
Gewicht:
35 kg/m²

Eigenschappen

Maximale bouwhoogte volgens DIN 18183:
Toepassingsgebied I: 3500 mm (woningen, bureaus, ziekenhuiskamers)
Toepassingsgebied II: 2750 mm (auditoria, tentoonstellingsruimten)

Montage

Horizontale (38 x 89) balken bevestigen aan vloer en plafond met spijkerpluggen h.o.h. 800 mm, na tussenvoeging van de Soepele isolatieband, op een afstand van minstens 20 mm van de bestaande constructie.

Verticale (38 x 89) stijlen met steeknagels bevestigen aan de (38 x 89) regels max. h.o.h. 600 mm. Soepele isolatieband aanbrengen ter plaatse van alle randaansluitingen tegen het gebouw.

Aan één zijde van het frame eerst één laag (Gyproc® A) gipsplaten aanbrengen met Snelbouwschroeven (212/35 mm) om de 250 mm.
Dan één laag (DuraGyp® Standaard) gipsplaten aanbrengen met Snelbouwschroeven (HP/45 mm) om de 250 mm.
De platen, in principe, verticaal tegen de stijlen bevestigen en zo schikken dat de voegen van beide lagen platen geschrankt zijn.

In de ruimte tussen (en achter) de houten stijlen (GW) glaswol isolatie aanbrengen met een dikte van 75 mm. (Eventueel) Een vochtregulerend (Isover Vario KM Duplex) dampscherm kleven op de metalen profielen met een dubbelzijdige (Isover Vario KB2) kleefband. De verschillende dampschermbanen plaatsen met een overlapping van 100 tot 150 mm, en de naden afkleven met een eenzijdige (Isover Vario KB1) kleefband. De luchtdichte aansluiting van het vochtregulerende dampscherm met andere bouwdelen verzekeren door het aanbrengen van een dichtingsmastiek (Isover Vario DoubleFit), ononderbroken en met diameter 6 tot 8 mm waarop het vochtregulerende dampscherm licht wordt aangedrukt. De glaswolplaten en (eventueel) dampremmende laag plaatsen volgens de voorschriften van de glaswolfabrikant . Eventueel kunnen andere voorzieningen zoals leidingen, elektra en achterhout aangebracht worden.
De naden tussen de platen en de binnenhoeken afwerken met papieren voegband (P50) en voegproducten (JointFiller of Rifino Premium en ProMix Premium of JointFinisher Premium) volgens de voorschriften van de platenfabrikant . De schroefkoppen en eventueel het plaatoppervlak afwerken met dezelfde voegproducten in overeenstemming met het voorgeschreven kwaliteitsniveau. Voegen op droge platen, als er geen vormveranderingen ten gevolge van vocht- en/of temperatuurswisselingen te verwachten zijn en bij gecontroleerde hygrothermische omstandigheden op het werk (T > 7°C en RV tussen 40 en 70%).

Downloads

Gewicht: 
35 kg/m²
BIM plugin object: 
Ja
Brand langs profielzijde getest: 
Ja
To WEB: 
Ja
Brand langs plaatzijde getest: 
Ja
Systeemnaam: 
HS 115 DG+A V/90.2 A
Compositio_frame_Tra: 
38 x 89