MS C5-M 125 GH V/100.2 A

Metal Stud® voorzetwand in ruimtes met hoge blootstelling aan hogere luchtvochtigheid: dubbele Glasroc® H beplating op enkel corrosiewerend frame, geïsoleerd

Samenstelling

Totale dikte:
125.00 mm
Profielen:
CW100 C5-M + UW100 C5-M mm
Beplating:
2 x 12,5 mm Glasroc® H
Isolatie:
dikte 75 mm - 16 kg/m³
Gewicht:
28 kg/m²

Eigenschappen

Maximale bouwhoogte volgens DIN 18183:
Toepassingsgebied I: 4250 mm (woningen, bureaus, ziekenhuiskamers)
Toepassingsgebied II: 3500 mm (auditoria, tentoonstellingsruimten)
Brandweerstand:
EI 30
Rapport: ISIB 2015-A-067E

Toegelaten gewicht per bevestigingspunt (kg)

Type bevestiging T F
Gyproc® metalen Schroefplug²
25 30

Toegelaten gewicht per bevestigingspunt (kg)

Type bevestiging T F
Holle wandplug
25 50

Montage

Horizontale (UW100 C5-M) profielen bevestigen aan vloer en plafond met spijkerpluggen h.o.h. 800 mm, na tussenvoeging van de Soepele isolatieband, op een afstand van minstens 20 mm van de bestaande constructie.

Vertikale (CW 100 C5-M) profielen klemmen in de horizontale (UW 100 C5-M) profielen max. h.o.h. 600 mm. Bij toepassing in lokalen met hogere vochtigheidsgraad deze afstanden beperken tot 400 mm. Soepele isolatieband aanbrengen ter plaatse van alle randaansluitingen tegen het gebouw.

Aan één zijde van het frame twee lagen (Glasroc® H) gipsplaten aanbrengen met Snelbouwschroeven (TN/25 mm) om de 750 mm voor de eerste laag en met Snelbouwschroeven (TN/35 mm) om de 250 mm voor de buitenste laag.
De platen, in principe, verticaal tegen de stijlen bevestigen en zo schikken dat de voegen van beide lagen platen geschrankt zijn.

In de ruimte tussen (en achter) de metalen (Metal Stud) profielen (GW) glaswol isolatie aanbrengen met een dikte van 75 mm, ervoor zorgend dat het stuk isolatie ter hoogte van de insnijding achter het profiel terechtkomt. (Eventueel) Een vochtregulerend (Isover Vario KM Duplex) dampscherm kleven op de metalen profielen met een dubbelzijdige (Isover Vario KB2) kleefband. De verschillende dampschermbanen plaatsen met een overlapping van 100 tot 150 mm, en de naden afkleven met een eenzijdige (Isover Vario KB1) kleefband. De luchtdichte aansluiting van het vochtregulerende dampscherm met andere bouwdelen verzekeren door het aanbrengen van een dichtingsmastiek (Isover Vario DoubleFit), ononderbroken en met diameter 6 tot 8 mm waarop het vochtregulerende dampscherm licht wordt aangedrukt. De glaswolplaten en (eventueel) dampremmende laag plaatsen volgens de voorschriften van de glaswolfabrikant . Eventueel kunnen andere voorzieningen zoals leidingen, elektra en achterhout aangebracht worden.
De naden tussen de glasmat-versterkte gipsplaten met verbeterde vocht- en schimmelwerende eigenschappen afwerken met voegband (H50) en voegproducten (JointFiller Vario H en ProMix Hydro) volgens de voorschriften van de platenfabrikant . De schroefkoppen en het plaatoppervlak afwerken met dezelfde voegproducten in overeenstemming met het voorgeschreven kwaliteitsniveau. Kopse voegen voldoende breed uitvoegen. Voegen bij een omgevingstemperatuur T > 7°C.

Downloads

Gewicht: 
28 kg/m²
BIM plugin object: 
Ja
Brand langs profielzijde getest: 
Ja
To SysSel: 
Ja
To WEB: 
Ja
Brand langs plaatzijde getest: 
Ja
Laboratorium: 
ISIB
Systeemnaam: 
MS C5-M 125 GH V/100.2 A
Compositio_frame_Tra: 
UW100 C5-M