PlaGyp 52 V/27.2 A

Vrijstaande PlaGyp® voorzetwand: dubbele beplating op enkel frame, geïsoleerd

Samenstelling

Totale dikte:
53.00 mm
Profielen:
PlaGyp® + PlaGyp® mm
Beplating:
2 x 12,5 mm Gyproc® A
Isolatie:
dikte 40 mm - 16 kg/m³
Gewicht:
24 kg/m²

Eigenschappen

Maximale bouwhoogte volgens DIN 18183:
Toepassingsgebied I: 3000 mm (woningen, bureaus, ziekenhuiskamers)
Toepassingsgebied II: 2600 mm (auditoria, tentoonstellingsruimten)

Toegelaten gewicht per bevestigingspunt (kg)

Type bevestiging T F
Gyproc® metalen Schroefplug²
25 30

Toegelaten gewicht per bevestigingspunt (kg)

Type bevestiging T F
Holle wandplug
25 50

Montage

Randprofielen (PlaGyp® PU27/48) bevestigen aan vloer en plafond met spijkerpluggen h.o.h. 625 mm, na tussenvoeging van de Soepele isolatieband.

Plaatdragende (PlaGyp® PC60/27) profielen klemmen in de (PlaGyp® PU27/48) randprofielen max. h.o.h. 600 mm. Soepele isolatieband aanbrengen ter plaatse van alle randaansluitingen tegen het gebouw.
Elk profiel naar de achterliggende wand afsteunen, met een maximale tussenafstand van 1600 mm.

Aan één zijde van het frame twee lagen (Gyproc® A) gipsplaten aanbrengen met Snelbouwschroeven (212/25 mm) om de 750 mm voor de eerste laag en met Snelbouwschroeven (212/35 mm) om de 250 mm voor de buitenste laag.
De platen, in principe, verticaal tegen de stijlen bevestigen en zo schikken dat de voegen van beide lagen platen geschrankt zijn.

In de ruimte tussen de metalen (PlaGyp) profielen (GW) glaswol isolatie aanbrengen met een dikte van 40 mm. (Eventueel) Een vochtregulerend (Isover Vario KM Duplex) dampscherm kleven op de metalen profielen met een dubbelzijdige (Isover Vario KB2) kleefband. De verschillende dampschermbanen plaatsen met een overlapping van 100 tot 150 mm, en de naden afkleven met een eenzijdige (Isover Vario KB1) kleefband. De luchtdichte aansluiting van het vochtregulerende dampscherm met andere bouwdelen verzekeren door het aanbrengen van een dichtingsmastiek (Isover Vario DoubleFit), ononderbroken en met diameter 6 tot 8 mm waarop het vochtregulerende dampscherm licht wordt aangedrukt. De glaswolplaten en (eventueel) dampremmende laag plaatsen volgens de voorschriften van de glaswolfabrikant . Eventueel kunnen andere voorzieningen zoals leidingen, elektra en achterhout aangebracht worden.
De naden tussen de platen en de binnenhoeken afwerken met voegband (P50 of G50) en voegproducten (JointFiller of Rifino Premium en ProMix Premium of JointFinisher Premium) volgens de voorschriften van de platenfabrikant . De schroefkoppen en eventueel het plaatoppervlak afwerken met dezelfde voegproducten in overeenstemming met het voorgeschreven kwaliteitsniveau. Voegen op droge platen, als er geen vormveranderingen ten gevolge van vocht- en/of temperatuurswisselingen te verwachten zijn en bij gecontroleerde hygrothermische omstandigheden op het werk (T > 7°C en RV tussen 40 en 70%).

Downloads

Gewicht: 
24 kg/m²
BIM plugin object: 
Ja
Brand langs profielzijde getest: 
Ja
To WEB: 
Ja
Brand langs plaatzijde getest: 
Ja
Systeemnaam: 
PlaGyp 52 V/27.2 A
Systeemcategorie: 
Compositio_frame_Tra: 
PlaGyp®