Rigidur Floor E 30 MW

Samenstelling

Totale dikte:
30.00 mm
Beplating:
1 x Rigidur® Floor E 30 MW
Gewicht:
26 kg/m²

Eigenschappen

Brandweerstand:
REI 60
Rapport: ISIB 2021-A-071B + 2021-A-071C

Montage

De (Rigidur® Floor E 30 MW) vloerplaten plaatsen op een stabiele, effen en gereinigde draagvloer.
De draagvloer, zo nodig, egaliseren:
- oneffenheden van 2 tot 10 mm: een egalisatielaag aanbrengen in gietplamuur of anhydriet.
- oneffenheden van 10 tot 100 mm: een uitvullaag aanbrengen met egalisatiekorrels (Rigidur® egalisatiekorrels). Op houten vloeren steeds vooraf een PE-folie of kraftpapier als onderlaag aanbrengen.
Bij mogelijk opstijgend vocht (op de begane grond) op de draagvloer en tegen de aansluitende wanden een waterdichte folie (bv. polyethyleenfolie van 0,3 mm) aanbrengen met een minimale overlap van 150 mm.
Op de draagvloer een onderlaag van golfkarton (in sandwichvorm) of polyethyleenschuim van 3 mm aanbrengen.

De (Rigidur® Floor E 30 MW) vloerplaten en ev. egalisatiekorrels vrijhouden van wanden en doorvoeringen door (Rigidur®) Randstroken aan te brengen.

De (Rigidur® Floor E 30 MW) vloerelementen in slepend verband op de voorbereide draagvloer leggen, te beginnen vanuit de uiterste linkerhoek van de ruimte of, met egalisatiekorrels, zo dicht mogelijk bij de deur. Steeds van links naar rechts (van binnen de ruimte gezien) werken.
De vloerelementen onderling bevestigen met 2 lijmstrips vloerplatenlijm (Rigidur® Nature Line vloerlijm) op de lipverbinding en Snelbouwschroeven (RD/19 mm) om de 250 mm.

Het aanbrengen van de vloerbekleding slechts aanvatten na uitharding van de lijm (minimaal 12 uur). De vloerbekleding aanbrengen in overeenstemming met de voorschriften van de fabrikant van de vloerbekleding en/of tegellijm voor plaatsen op droge gipsvloeren.

Downloads

Gewicht: 
26 kg/m²
Brand langs profielzijde getest: 
Ja
To WEB: 
Ja
Brand langs plaatzijde getest: 
Ja
Laboratorium: 
ISIB
Systeemnaam: 
Rigidur Floor E 30 MW
Systeemcategorie: