Een houten balkenlaag bekleden met Plagyp® S

Een houten balkenlaag bekleden met Plagyp® S

Plafondconstructie onder horizontale houten balken waarbij de profielen worden opgehangen met behulp van een PH60/200 plafondhanger. De platte hanger wordt aan de zijkant van de balken bevestigd.

1

Meet met een pasdarm (ook darmwaterpas genoemd, een doorschijnende met vloeistof gevulde darm van 10 tot 20 m en langer) of laser in de vier hoeken van de ruimte dezelfde hoogte af.

2

Bevestig het randprofiel PlaGyp® PU27/48 om de 625 mm tegen de wanden, evenwijdig met de bestaande houten balkstructuur (let op: het ‘lange’ been van het profiel is naar boven gericht). Span een koord tussen de twee randprofielen om de juiste hoogte van de tussenliggende plafondhangers te bepalen (gebruik hiervoor een stukje profiel PC60/27).

3

Bevestig vervolgens de tussenliggende hangers PlaGyp® PH60/200 op de juiste hoogte, langs het koord (afstand maximaal 160 cm). Plaats zo de rijen plafondhangers hart-op-hart ( = van middelpunt tot middelpunt) maximaal elke 50 cm.

4

Plaats nu de plaatdragende profielen. Houd het PlaGyp® PC60/27 profiel schuin zodat het makkelijk in het randprofiel schuift.

5

Als de plaatdragende profielen PlaGyp® PC60/27 in de hangers geklikt zijn, is de structuur klaar om er de platen tegen te bevestigen.

Tip

Het draagprofiel PlaGyp® PC60/27 kan je makkelijk verlengen met behulp van het verbindingsstuk PlaGyp® PL60/100.