Gyproc®, optimale bescherming in vochtige ruimtes

Gyproc®, optimale bescherming in vochtige ruimtes

Voor ruimtes waar een verhoogde weerstand tegen vocht vereist is ontwikkelde Gyproc® speciale waterwerende gipsplaten.

Vochtwerende oplossing

Een badkamer in een privéwoning, hotel, ziekenhuis of rusthuis is een perfect voorbeeld van een ruimte waar water en/of waterdamp met wisselende periodes erg kan pieken. Ook andere ruimtes met wisselende luchtvochtigheden, maar ook continu vochtige ruimtes zoals een zwembad wil je zo goed mogelijk beschermen. Speciaal hiervoor ontwikkelde Gyproc® de vochtwerende Gyproc® WR-platen en Glasroc® H-platen.

Gyproc® WR-platen

De Gyproc® WR-platen herken je aan hun groene kleur en zijn ideaal voor ruimtes met wisselende luchtvochtigheden. Het bekledingsmateriaal kan perfect geplaatst worden in scheidingswanden, voorzetwanden en plafonds. Bovendien zijn de Gyproc® WR-platen brandwerend.

Bekleed plaatsen waar spatwater kan komen steeds met een waterdichte afwerking. Door vooraf een waterdichte coating aan te brengen - ook bij betegelde oppervlakken - verhoog je de zekerheid op blijvende waterdichtheid. Zorg er ook steeds voor dat je binnenhoeken en aansluitingen afwerkt met een soepele watervaste kit. Vergeet hierbij zeker niet de gedeeltes rond de doorvoer van leidingen.

Glasroc® H-platen

De Glasroc® H-platen bieden de beste vochtwerende oplossing voor continu vochtige ruimtes zoals zwembaden, publieke doucheruimtes en zelfs bij buitenplafonds. Dankzij de verbeterde GRG-technologie, waarbij voorgecoate glasmatten op de bovenkant van het paneel zijn aangebracht, scoren de Glasroc® H-platen nog beter op vlak van vocht- en schimmelbestendigheid.

Het lichtblauwe voorgecoate oppervlak is niet alleen waterafstotend, maar vormt ook de perfecte ondergrond om tegels of andere waterbestendige afwerkingen rechtstreeks op aan te brengen.

Met onze Gyproc® Systeemselector vind je in enkele stappen het juiste systeem voor de gewenste toepassing.

 

Vochtprobleem?

Los een vochtprobleem en het risico op schimmelvorming altijd eerst op. Een vochtige muur mag je niet zomaar met Gyproc® bekleden of er een Gyproc® voorzetwand voor plaatsen.