Driesterrenrestauratie voor sterrenrestaurant

De Villa des Bégards, die het gelijknamige sterrenrestaurant huisvest, werd op initiatief van de stad Luik volledig gerenoveerd. De stad, die eigenaar is van het gebouw, heeft 600.000 euro geïnvesteerd in de werken. De uitgebreide transformatie van bourgeoisiehuis tot sterrenrestaurant heeft niets afgedaan aan de bijzonderheid van deze plek die zijn schoonheid ontleent aan het uitzicht op de Mont Saint-Martin.

Project: 
Restaurant La Villa des Bégards, Chaudfontaine
Opdrachtgever: 
De stad Luik
Ontwerp: 
Joël Louis, architecte
Hoofdaannemer: 
Sequoia nv
Gyproc® werken: 
Sequoia nv
Toegepast producten: 
GypForm
Rigitone®
PlaGyp® PC60/27

Een oord van goede smaak, zowel in als rond het bord

De sfeer van dit karaktervolle huis moest passen bij de heerlijke smaken en harmonische opmaak op de borden. Er is dan ook gekozen om de focus te leggen op de zuiverheid van de materialen en de vloeiende lijnen van de ruimte. De luxueuze  gastenkamers vormen de magistrale kers op de taart van dit geweldige project. De onverbloemde smaken die we herkennen in de kookkunsten van restauranthouder en chef-kok François Piscitello worden weerspiegeld in de inrichting van La Villa des Bégards. De chef heeft een voorkeur voor discretie die terug te vinden is in zowel zijn gerechten als de smetteloze villa die van de straat afgeschermd wordt door een tuin.

De open keuken met zijn hedendaagse lijnen, subtiele en wisselende kleuren en zuivere materialen grenst aan een elegante glazen wijnkelder waar flessen uit alle Italiaanse streken een plaatsje hebben. Die ontdekkingstocht voor de zintuigen waarvan hij zo houdt, dat is waarvoor François Piscitello zijn gasten uitnodigt. Met de soberheid die voor echte elegantie zorgt.

Een arsenaal aan aangepaste producten

De veeleisendheid van de opdrachtgever heeft Sequoia nv ertoe aangezet om een heel arsenaal aan Gyproc® producten aan te wenden om het project af te stemmen op de inspiratie van de kok.

De plafonds werden opgebouwd met platen Gyproc® Rigitone® SF 8/18 R. Doel van het project: de kamer dynamiek en een uitstekende akoestiek meegeven, twee eigenschappen die vaak ontbreken in restaurants. De bestaande gevels van het restaurant werden bekleed met Gyproc® Habito® platen, waardoor heel gemakkelijk decoratieve elementen konden worden bevestigd en de geluidsoverlast buiten werd beperkt. Ook vanuit een akoestisch oogpunt werden de binnenmuren opgebouwd met behulp van platen Gyproc® SoundBloc®.

De sfeervolle verlichte plafondlijsten werden gecreëerd met GypForm A. De gewelfde gipswand zorgt er dan weer voor dat de tafel achteraan in de zaal zich het ware in een eigen cocon bevindt.

De houtskeletmuren van de keukenaanbouw werden afgewerkt met platen Gyproc® Rigidur® H. Dat materiaal laat toe om het zware materiaal op te hangen dat eigen is aan een industriële keuken.

De vloeren van de gastenkamers bestaan dan weer uit panelen Gyproc® Rigidur® Floor waarmee de bestaande vloeren konden worden gelijkgetrokken.

Dit project is een meesterlijke illustratie van een assortiment Gyproc® oplossingen dat op ProTeam-wijze wordt aangewend.