PlaGyp S/Gygant A

Afgehangen PlaGyp® S plafond: enkele beplating op enkel regelwerk, geïsoleerd

Samenstelling

Totale dikte:
40.00 mm
Profielen:
PlaGyp® PC60/27 + PlaGyp® PU27/48 mm
Plafondhangers:
  • PlaGyp® NH/NL
  • PlaGyp® PD60/60
  • PlaGyp® PH60/..
  • PlaGyp® PU60/125
  • PlaGyp® PV60/120
  • PlaGyp® Suspente
Beplating:
1 x 9,5 mm Gyproc® Gygant®
Isolatie:
dikte 50 mm - 16 kg/m³
Gewicht:
11 kg/m²

Eigenschappen

Overspanning plaatdragende profielen a x Overspanning primaire profielen d:
1600 mm
Maximale afstand plaatdragende profielen g:
bij dwarse plaatsing: 400 mm

Montage

(PlaGyp® PU27/48) randprofielen bevestigen aan alle wanden rondom het plafond, met spijkerpluggen h.o.h. 625 mm, na tussenvoeging van de Soepele isolatieband.
Plafondhangers bevestigen met max. tussenafstand 1600 mm en rekening houdend met een max. toelaatbare kracht per ophanger van 240 N; of 400 N voor de Nonius-hanger als het profiel langs beide zijden wordt vastgeschroefd op de hanger.

(PlaGyp® PC60/27) plaatdragende profielen monteren tussen de randprofielen en ophangen aan de plafondhanger.
De maximale h.o.h.-afstand van de plaatdragende profielen bedraagt 400 mm bij dwarse plaatsing (of (300) mm bij overlangse plaatsing).

Een laag (Gygant®) gipsplaten aanbrengen met Snelbouwschroeven (212/25 mm) om de 250 mm.
De platen, in principe, dwars tegen de plaatdragende profielen bevestigen en eventuele kopse voegen van de platen laten verspringen.

In geval van akoestische isolatie, de (Isover Sonepanel) glaswol nauwaansluitend aanbrengen in het plenum zodat een aaneengesloten geheel wordt gevormd. In geval van thermische en akoestische isolatie onder hellend dak, de (Isover Isoconfort 35 Isover Isoconfort 32) glaswol aanbrengen in een zodanige isolatiedikte dat de beschikbare ruimte volledig wordt opgevuld tot tegen het onderdak indien dit capillair en dampopen is (cfr. TV 251 van het WTCB). De isolatie tussen kepers en/of spanten klemmen. Wanneer een tweede laag wordt aangebracht, deze dwars over de eerste laag aanbrengen om zoveel mogelijk de eventuele koudebruggen (kepers/spanten) te minimaliseren. De isolatie (eventueel) luchtdicht afwerken door een vochtregulerend (Isover Vario KM Duplex) dampscherm aan te brengen op de onderstructuur. De verschillende dampschermbanen plaatsen met een overlapping van 100 tot 150 mm, en de naden afkleven met een eenzijdige (Isover Vario KB1) kleefband. De luchtdichte aansluiting van het vochtregulerende dampscherm met andere bouwdelen verzekeren door het aanbrengen van een dichtingsmastiek (Isover Vario DoubleFit), ononderbroken en met diameter 6 tot 8 mm waarop het vochtregulerende dampscherm licht wordt aangedrukt. De glaswolplaten en (eventueel) dampremmende laag plaatsen volgens de voorschriften van de glaswolfabrikant .

Downloads

Gewicht: 
11 kg/m²
To WEB: 
Ja
Max. h.o.h. afstand plaatdragende profielen - Overlangse plaatsing 1200mm plaatbreedte: 
(300)
Systeemnaam: 
PlaGyp S/Gygant A
Systeemcategorie: 
Compositio_frame_Tra: 
PlaGyp® PU27/48