GYPROC®, voor akoestisch comfort

GYPROC®, voor akoestisch comfort

Creëer rust met onze akoestische gipsplaten.  

Fluisterstille oplossingen voor aangename ruimtes

Zowel thuis als op kantoor worden mensen steeds vaker blootgesteld aan geluid. Van gesprekken bij de buren en voorbijrijdende auto’s tot de slechte akoestiek in een landschapskantoor. Maar ook in een gebouw zelf kunnen geluiden uit andere ruimtes als storend ervaren worden. Het is dan ook cruciaal om bij een renovatie- of nieuwbouwproject hiermee rekening te houden. Hoe beter geluiden worden geweerd én gedempt, hoe meer rust mensen ervaren.

 

Bij Gyproc® zijn we gedreven om ook hierin de meest efficiënte oplossingen aan te bieden. De robuuste Habito® gipsplaten en ons akoestisch SoundBloc® systeem verbeteren niet alleen de akoestische isolatie in huis, maar ook tussen verschillende woningen en appartementen. Onze Rigitone®, Gyptone® en Gyptone® BIG Curve gipsplaten voor wanden en plafonds zien er niet alleen strak en modern uit, maar verhogen ook het akoestisch comfort op kantoor of in publieke ruimtes. Met Gyptone® tegels kunnen ook demonteerbare systeemplafonds bijdragen aan de ruimteakoestiek.

 

Hou er wel rekening mee dat geluiden zich ook verplaatsen via minder presterende constructiedelen zoals slecht isolerende deuren en ramen, en zelfs gaten voor onder andere stopcontacten. Zoek ook hiervoor naar de gepaste oplossingen.

 

Met onze Gyproc® Systeemselector vind je in enkele stappen het juiste systeem voor de gewenste toepassing.

Geluidsabsorberende oplossingen

Mensen die werken in ruimtes met een slechte ruimteakoestiek zijn sneller afgeleid en ervaren meer stress. Geluiden worden intenser waargenomen waardoor mensen zich minder snel op hun gemak voelen en gesprekken veranderen in een vermoeiende aangelegenheid. Maar ook thuis kan de galm in een ruimte voor onderhuidse spanningen zorgen.

Gyproc® biedt verschillende geluiddempende oplossingen voor wanden en plafonds zoals de geperforeerde Rigitone® en Gyptone® BIG Curve gipsplaten en Gyptone tegels. De platen en tegels zijn aan de rugzijde voorzien van een akoestisch vezeldoek waardoor ze hoog scoren in geluidsabsorptie. Rigitone® en Gyptone® BIG Curve zijn bovendien leverbaar in een Activ’Air® uitvoering en dragen zo ook bij aan een gezond binnenklimaat.  

 

 

Geluidsisolerende oplossingen

Zowel geluiden in de eigen woning als bij de buren in de aanpalende woning of in het appartementsblok kunnen bij slechte isolatie tot vervelens toe hoorbaar zijn. Denk maar aan spelende kinderen of een dinner party. Of spannende televisiemomenten - zoals een winnend doelpunt - die je altijd eerst bij de buren hoort alvorens op je eigen televisie, best vervelend.

Speciaal hiervoor ontwikkelde Gyproc® SoundBloc®. Een akoestisch systeem dat niet alleen een betere geluidsisolatie biedt - tot wel 78 dB - maar ook akoestisch comfort brengt. Laat je dus vooral niet misleiden door de dikte van de gipsplaten wand. De scheidingswand van slechts 125 mm dik en een voorzetwand van 75 mm bieden meer rust dan je zou denken. Bovendien zijn de gipsplaten voor wanden en plafonds eenvoudig en snel te monteren omdat ze echte lichtgewichten zijn.

Onze Habito® gipsplaten kunnen tegen een stootje én tegen geluid. Plaats een extra laag geluidwerende isolatie tussen de Metal Stud® profielen of kies voor een dubbele beplating en breng (opnieuw) meer focus en rust in de ruimte. Of zorg ervoor dat zelfs heavy metalfans volop van hun muziek kunnen genieten zonder familie of buren te storen.

Geluidsisolatie verbeteren

Onze geluidsabsorberende en geluiddempende oplossingen vormen een goed begin, maar er zijn heel wat extra elementen waarmee je geluidsoverlast kunt verminderen. Werk bijvoorbeeld met onze Metal Stud® of PlaGyp® profielen in plaats van houten profielen en creëer een hogere isolatiewaarde van ongeveer 6dB. Ook ISOVER glaswol in de structuur van de scheidingswand, voorzetwand of het plafond met Metal Stud® profielen kan een verbetering van wel 8 dB opleveren.

 

Je kunt ook werken met dubbele beplating. Door de massaverhoging kan de geluidsisolatie ongeveer 8 dB beter zijn. Deze hoorbare verbetering is meteen merkbaar. Ook een grotere spouw en een dubbel onafhankelijk Metal Stud® frame dragen bij aan betere geluidsisolatie.